Spanac cu orez si morcovi
PrinteazaSpanac cu orez si morcovi din: spanac, ceapa, morcovi, orez, smantana, otet, oua, condiment de legume.
- 500 g spanac
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ceaşcă de orez (100 g)
- 2 linguri de smântână
- 2 linguri de oţet
- 2 gălbenuşuri
- condiment de legume
Mod de preparare:
Pui la fiert 1 litră de apă. Intre timp, într-un vas de 2 litri, pui 2-3 linguri ulei în care căleşti cele 2 cepe tocate mărunt, cei 2 morcovi tăiaţi rondele şi orezul spălat şi scurs. Peste legumele călite torni 1 litru de apă (pusă la fiert de la început).
Când apa dă în clocot adaugi spanacul spălat şi tocat (proaspăt, nu fiert). Fierbi mâncarea 10-15 minute, după care o dregi cu cele 2 gălbenuşuri, 2 linguri de smântână, 2 linguri de oţet şi 2-3 linguri de zeamă din mâncărică. Le baţi-bine pe toate şi le torni în mâncare amestecând uşor.
Mai laşi să dea 2-3 clocote şi gata mâncărică.
Pui după gust condiment, cum tot după gust poţi pune şi oţetul.
Pofta buna!