Prajitura cu branza de vaci si lamaie

Printeaza

Prajitura cu branza de vaci si lamaie

Prajitura cu branza de vaci si lamaie

Ingrediente:

Pentru foaie:

  • 2 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 6 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu faina
  • 1/2 cana cu iaurt sau smantana
  • 1/2 lingurita cu bicarbonat stins in zeama de lamaie
  • sare

Pentru crema:

  • 300 g branza de vaci
  • 250 g zahar
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 2 oua

Mod de preparare:

Pentru foaie, freaca cele 2 oua cu zaharul si apoi adauga restul ingredientelor. Framanta pana obti un aluat.

Din el intinde o foaie subtire si asaz-o intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Separat, trece branza de vaci printr-o sita. Adauga zaharul si zaharul vanilat, coaja de lamaie si ouale.

Crema astfel obtinuta toarn-o in tava peste foaie. Lasa la cuptor aproximativ 25-30 de minute pana ce crema prinde o crusta aurie.

Decoreaza cu ciocolata topita si fructe de sezon. Pentru ca prajitura sa fie mai aromata, adauga cateva stafide inmuiate in puptn rom.

Prajitura cu branza

Prajitura cu branza.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.