Prajitura cu branza de vaci si lamaie
PrinteazaPrajitura cu branza de vaci si lamaie
Ingrediente:
Pentru foaie:
- 2 oua
- 6 linguri cu zahar
- 6 linguri cu ulei
- 6 linguri cu faina
- 1/2 cana cu iaurt sau smantana
- 1/2 lingurita cu bicarbonat stins in zeama de lamaie
- sare
Pentru crema:
- 300 g branza de vaci
- 250 g zahar
- 1 plic cu zahar vanilat
- 1 lamaie
- 2 oua
Mod de preparare:
Pentru foaie, freaca cele 2 oua cu zaharul si apoi adauga restul ingredientelor. Framanta pana obti un aluat.
Din el intinde o foaie subtire si asaz-o intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Separat, trece branza de vaci printr-o sita. Adauga zaharul si zaharul vanilat, coaja de lamaie si ouale.
Crema astfel obtinuta toarn-o in tava peste foaie. Lasa la cuptor aproximativ 25-30 de minute pana ce crema prinde o crusta aurie.
Decoreaza cu ciocolata topita si fructe de sezon. Pentru ca prajitura sa fie mai aromata, adauga cateva stafide inmuiate in puptn rom.
Prajitura cu branza
Pofta buna!