Spaghete cu sos de rosii si smantana
PrinteazaSpaghete cu sos de rosii si smantana din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, vin rosu, spaghete, sare, busuioc, patrunjel, smantana, piper.
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 400 g roşii bucăţi
- 100 ml vin roşu sec (sau supă)
- 500 g spaghete
- sare
- câte 1/2 legătură busuioc şi pătrunjel
- 100 ml smântână
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Incingeţi uleiul într-un vas, căliţi ceapa şi usturoiul. Adăugaţi şi roşiile bucăţi şi stingeţi cu vinul roşul sau cu supa. Lăsaţi totul să fiarbă la foc mic sau mediu circa 15 minute, având grijă să amestecaţi continuu.
Intre timp, fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi verdeaţa, apoi tocaţi-o mărunt. Amestecaţi-o împreună cu smântână piosul de roşii. Condimentaţi cu sare şi piper.
Scurgeţi pastele, apoi amestecaţi-le cu sosul pregătit mai înainte. Dacă doriţi, ornaţi pastele cu frunzuliţe de busuioc.
Spaghete sos de roşii si smântână
Poftă bună!