Varza murata cu carne de porc
PrinteazaVarza murata cu carne de porc din: carne de porc, varza murata, ulei, cimbru, piper.
- 500 g carne de porc
- 1 varză murată
- 2 linguri ulei sau untură de porc
- 1 linguriţă cimbru uscat
- piper proaspăt râşnit
Mod de preparare:
Porţionezi carnea, o prăjeşti în puţin ulei sau untură de porc la foc iute, până începe să-şi schimbe culoarea.
Dai focul mai mic, condimentezi cu piper după gust, acoperi vasul cu un capac şi laşi să fiarbă înăbuşit în zeama lăsată de carne.
Mai adaugi din când în când câte puţină apă caldă, până când carnea este bine pătrunsă. Intre timp, scurgi varza de zeamă, o tai fîdeluţă şi o adaugi peste carne.
Le căleşti împreună, amestecând mereu să nu se prindă. Pui cimbrul uscat şi piperul şi fierbi înăbuşit încă 35 de minute. Mai amesteci din când în când. Serveşti preparatul cald.
Pofta buna!
Imi place reteta de varza murata cu carne de porc!