Tort cu mac si nuci
PrinteazaTort cu mac si nuci din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, mac, miere, zahar, nuca, frisca, portocale, intaritor frisca, cirese.
Blat:
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilinat
- 125 g făină
- 2 linguri amidon
- 75 g mac măcinat
Umplutură şi ornament:
- 150 g miere lichidă
- 7 linguri zahăr
- 300 g miez de nucă, măcinat
- 500 ml frişcă
- 2 plicuri întăritor frişcă
- 200 g marmeladă de portocale
- câteva cireşe
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180°C. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu 3 linguri apă fierbinte, zahărul şi zahărul vanilinat. Bateţi albuşurile spumă şi încorporaţi-le în crema de gălbenuşuri. Amestecaţi făina cu amidonul şi macul şi presăraţi-le peste crema de ouă.
Turnaţi totul într-o formă de tort (0,24 cm) şi coaceţi-l circa 40 de minute. Lăsaţi blatul să se răcească în formă. 2 încălziţi într-o tigaie mierea şi zahărul şi lăsaţi-le să se caramelizeze. Adăugaţi miezul de nucă.
Intindeţi totul pe o folie de aluminiu, lăsaţi-l să se răcească, apoi mărunţiţi-l fin. 3 Bateţi frişca şi adăugaţi întăritorul. Tăiaţi blatul orizontal de 2 ori. Ungeţi cele 2 blaturi de jos cu marmelada de portocale şi câte 1/5 din frişcă.
Presăraţi pe fiecare şi cu puţin caramel cu nucă. Aşezaţi blaturile unul peste celălalt şi îmbrăcaţi tortul în frişcă. Presăraţi restul caramelului şi ornaţi cu cireşe.
Poftă bună!