Cocktail Vergin Lea
Printeaza
- Calitate – fără alcool
- Bază alcoolică – nici una
- Pahar – goblet mare
- Familie – Cocktailuri dietetice
- Categorie – No-alcool drinks
- Decoraţiune – o felie groasă din fructul pasiunii
Se sereveşte la orice oră
Ingrediente:
5/10 suc de rosii proaspat
3/10 ardei gras galben taiat felii
2/10 suc de fructul pasiunii
cateva picaturi de sos Worcester Lea & Perrins
un pliculet de zahar dietetic
Cocktailul Vergin Lea a câştigat trofeul Lea & Perrins 1996, oferit cu ocazia unei manifestări care, ajunsă la a şaptea ediţie, s-a desfăşurat în staţiunea termală Evian, la prestigiosul Hotel Royal.
Cocktailul a fost creat de italianul Antonio Calabrese, barman la Hotel Langsborough din Londra, Datorită proprietăţilor dietetice ale ingredientelor care intră în compoziţia acestui amestec, este nu numai o excelentă completare a mesei de prânz, ci poate chiar s-o înlocuiască dacă, în perioada respectivă, o persoană este extrem de ocupată cu activităţi intelectuale care nu suportă amânare.
Preparare:
Se trec prin blender trei roşii bine coapte şi fructul pasiunii. La sucul rezultat se adaugă o jumătate de ardei gras tăiat felii, sosul Worcester Lea & Perrins, zahărul dietetic şi puţină gheaţă, după care se amestecă totul timp de circa 40 de secunde. Se toarnă în paharul goblet şi se ornează cu felia de „fructul pasiunii” pe margine şi cu paie.