Pilaf cu carne si morcov

Printeaza

Pilaf cu carne si morcov

 Pilaf cu carne si morcov din: orez, ulei, carne, morcov, ceapa, sare, condimente, apa.

Ingrediente :

  • 1 kg orez
  • 500 ml ulei
  • 500 g carne
  • 1 kg morcov
  • 1-2 cepe
  • 2 linguri sare
  • condimente
  • 11 apă

 

Mod de preparare:

Intr-o oală (sau ceaun) torni uleiul şi îl laşi să se încingă bine. Căleşti ceapa tăiată, adaugi carnea tăiată bucăţele mici şi laşi totul să se prăjească puţin. Adaugi morcovul tăiat pai şi după ce acesta s-a înmuiat pui sare (bulion doar dacă vrei) şi torni apă. Laşi să fiarbă 20-30 minute la foc mic.

Separat fierbi orezul pe care apa trebuie să-l acopere cu 1-1,5 cm. îl laşi la fiert 20-30 minute după care arunci apa.

Orezul umflat îl adaugi în oală. Focul trebuie să fie puternic până începe să fiarbă. După ce apa s-a evaporat, aduni orezul în mijlocul oalei, îl acoperi cu o farfurie şi îl laşi 20 minute la foc mic.

Stingi focul şi mai laşi pilaful aşa pentru 2 minute apoi îl amesteci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.