Sos Vinegreta cu portocala
PrinteazaSos Vinegreta cu portocala
Ingrediente:
- 1 portocala
- 1 esalota
- 1 lingura otet de vin alb
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingurita mustar
- 6 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Curata o parte din coaja de portocala si tai-o in fasii subtiri. Toaca esalota marunt. Intr-un vas mic, incinge 1 lingura ulei si soteaza esalota pana cand devine translucida.
Adauga fasiile de coaja de portocala si tine pe foc amestecand timp de 1 minut. Ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca.
Stoarce portocala. Intr-un bol, amesteca otetul de vin, otetul balsamic, zeama de portocala, mustarul, sarea si piperul.
Apoi, cu telul electric, incoirporeaza uleiul turnat intr-un fir subtire. Incorporeaza ceapa sotata cu coaja de portocala.
Sos Vinegreta cu portocala
Pofta buna!