Orez cu conopida la cuptor

Printeaza

Orez cu conopida la cuptor

Orez cu conopida la cuptor din: orez, conopida, cascaval, supa de legume, faina, unt, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:

  • 300 g orez
  • 1 conopidă
  • 200 g caşcaval
  • 2 căni de supă de legume
  • 2 linguri făină
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli orezul şi-l pui la fiert cu 5 căni de apă, şi sepa­rat fierbi conopida în apă clocotită cu sare. în acest timp pregăteşti sosul alb. Rumeneşti faina într-o lingură de unt topit, stingi cu supa de legume şi laşi pe foc până se îngroaşă.

Potriveşti de sare şi piper şi-l dai deoparte. După ce a fiert orezul, îl amesteci cu jumătate din sosul alb şi o lingură de pesmet. După ce a fiert conopida 10 minute, o scurgi, o căleşti puţin în unt, apoi o amesteci cu pesmetul.

Ungi cu unt o formă, o tapetezi cu pesmet şi pui un strat de orez, unul de sos alb şi aşezi bucăţele de conopidă. Presari jumă­tate din caşcavalul ras şi continui straturile de orez, conopidă, sos, apoi termini cu unul de orez.

Presari caşcavalul rămas, pui câteva cubuleţe de unt şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • conopida cu orez la cuptor

1 comentariu

  1. Sa fac weekendul viitor orez cu conopida la cuptor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.