Supă de legume cu busuioc si ardei iute
PrinteazaO reteta de supa de legume, dovlecei, ciuperci, fasole verde, porumb baby, rosii, ceapa, usturoi, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de masline, busuioc si ardei iute.
- doi dovlecei
- 500 g dovleac de plăcintă
- 300 g ciuperci
- 200 g fasole verde
- 200 g porumb baby
- 4 roşii
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- pastă de tomate
- o linguriţă de pastă de ardei dulce
- sare
- piper
- ulei de măsline
- busuioc
- ardei iute
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Dolveacul de plăcintă se curăţă de coajă, se spală, se taie felii şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20 de minute la foc potrivit, se lasă să se răcească şi se taie cubuleţe.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa, se căleşte două minute, apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe. Se prăjesc cinci minute, se toarnă într-o oală în care fiert) doi litri de apă şi se lasă pe foc zece minute.
Se presară fasolea verde şi porumbul baby tăiate bucăţele, se fierb zece minute, se adaugă dovleceii tăiaţi rondele, o lingură de pastă de tomate şi pasta de ardei dulce.
Când dovleceii sunt aproape fierţi se pun ciupercile tăiate sferturi, sarea, piperul şi usturoiul tăiat felii. Se fierb zece minute, se adaugă dovleacul copt, busuiocul tocat şi se opreşte focul.
Se serveşte fierbinte sau caldă, presărată cu ardei iute şi busuioc tocat.
Pofta bună!
Foarte buna supa de legume. Si copiilor le place.