Baclava

Printeaza

Baclava

Ingrediente:

  • 1 pachet de foi de aluat filo sau yufka (de la magazinul de specialitate turcesc sau grecesc)
  • 100 g unt lichid
  • 200 g nuci
  • 100 g de migdale
  • 100 g de fistic
  • 2 albusuri
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingurita de scortisoara pisata
  • 1 lingura de apa de trandafiri
  • 250 g zahar
  • 4 linguri suc de lamaie

 

 

 

 

Mod de preparare:

 

Separi cu atentie foile de aluat, le tai la dimensiunile formei si le acoperi cu o carpa uda. Pisezi nucile si migdalele, la fel si fisticul, dar pe acesta in bucati ceva mai marisoare.

Bati albusurile, adaugi miere, nuci, scortisoara si apa de trandafiri. Ungi forma cu unt si pui in ea alternativ foi de aluat si masa de nuca.

Ungi fiecare foaie de aluat cu unt si la sfarsit pui cateva foi de aluat una dupa alta. Coci in cuptorul incalzit (200°C la mijloc) in jur de 30 de minute.

Intre timp dai in clocot zaharul intr-o oala cu 250 g de apa, il iei de pe aragaz si dupa ce il lasi sa se raceasca un pic, adaugi sucul de lamaie.

Scoti baclavaua gata din cuptor si o imbibi de mai multe ori in sirop, cat mai este calda. Lasi sa se raceasca si servesti dupa ce ai taiat in bucari dreptunghiulare sau triunghiulare.

Baclava

Baclava Baclava1

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.