Bors cu perisoare de dovlecel

Printeaza

Bors cu perisoare de dovlecel

Bors cu perisoare de dovlecel din: morcovi, ardei, rosie, orez, bors, dovlecei, oua, gris, branza de vaci, marar, ceapa, leustean, sare, piper, cimbru.

 

Ingrediente:

  • 2-3 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 roşie
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 cană borş

Ingrediente perişoare:

  • 2 dovlecei
  • 2 ouă
  • 2 linguri griş
  • 2 linguri brânză de vaci
  • 1 legătură mărar
  • 1 ceapă
  • 1 legătură leuştean verde
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia, dai apoi pe râzătoare morcovii şi tai mărunt ceapa şi ardeii. Le pui la fiert cu orezul spălat şi scurs în apă cu sare. Cât timp fierb legumele, pregăteşt perişoarele: cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îi presari cu sare şi îi laşi să se scurgă într-o strecurătoare.

Cureţi şi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu dovleceii presaţi bine, brânza de vaci, grisul, mărarul tocat şi ouăle bătute. După ce au fiert legumele adaugi roşia dată pe râzătoare şi după 5 minute borşul fiert separat.

Faci focul mic şi adaugi apoi pe rând perişoarele de dovlecei şi brânză. Le fierbi 10-15 minute şi la final potriveşti de sare şi piper şi presari verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai facut perisoare de dovlecel. Cum or fi? Nu se zdrobesc in ciorba?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.