Pachetele delicioase cu vinete – reteta gustoasa
PrinteazaPachetele delicioase cu vinete din: vinete, rosii, lamaie, ulei, marar, sare, piper, ulei, usturoi, busuioc, piper.
- 2 vinete lunguieţe subţiri
- 2 roşii bine coapte, dar tari
- zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei
- mărar
- sare
- piper
Pentru sos:
- 2 roşii bine coapte
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai felii subţiri pe lungime şi le stropeşti cu zeamă de lămâie, să nu se oxideze.
Fâşiile trebuie să aibă circa 15 cm lungime. Tai roşiile rondele, le condimentezi cu sare, piper şi mărar.
Aşezi capetele a două fâşii de vinete încrucişate una peste alta, adaugi o felie de roşie, acoperi cu cealaltă jumătate a fâşiei de vânătă, mai adaugi o felie de roşie şi acoperi şi cu următoarea fâşie de vânătă, astfel ca, în final, să pară un pacheţel.
Prinzi pacheţelul la capăt cu o scobitoare. Procedezi la fel cu restul ingredientelor şi, când toate pacheţelele sunt gata, le stropeşti cu ulei, le condimentezi cu sare şi le aşezi pe grătarul bine încins până se rumenesc frumos, pe toate părţile.
Pregăteşti sosul aşa:
Decojeşti roşiile, le tai cubuleţe, le amesteci cu ulei, usturoiul zdrobit, le condimentezi cu sare şi piper după gust şi le aromatizezi cu frunze de busuioc tocate fin.
Serveşti sosul alături de pacheţelele de vinete fierbinţi.
Poţi decora platoul cu rondele de roşii şi crenguţe de mărar verde.
Pachetele delicioase cu vinete
Pofta buna!