Mazare cu oua intregi
PrinteazaMazare cu oua intregi din: ceapa, mazare, pasta de tomate, oua, ulei, condiment, sare, marar.
Ingrediente:
- 1 ceapă potrivită
- 1 cutie mazăre de 800 g
- 1 lingură pastă de tomate
- 4 ouă
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă condiment vegetal
- 1 praf de sare
- mărar verde tocat fin
Mod de preparare:
Cureţi şi speli ceapa, apoi o toci mărunt şi o căleşti în 3 linguri de ulei.
Intre timp, mazărea din conservă o clăteşti de 2-3 ori şi o laşi la scurs într-o sită.
După ce ceapa e călită, adaugi lingura de pastă de tomate desfăcută în puţină apă, laşi să dea un clocot, după care adaugi mazărea, o cană de apă, 1 linguriţă de condiment vegetal, praful de sare şi laşi să fiarbă.
Când mazărea e fiartă, spargi cele 4 ouă, unul lângă altul.
Cu o lingură iei zeamă din mazăre şi pui peste ouă până se albesc (adică se coc), fără să le învârti pentru a nu se rupe.
Ouăle trebuie să rămână întregi.
Mazărea şi oul le aşezi pe farfurie cu ajutorul unei palete, iar deasupra presari mărarul tocat fin.
Mazare cu oua intregi
Pofta buna!