Bors de legume cu pasta de rosii
PrinteazaBors de legume cu pasta de rosii din: legume, ceapa, morcovi, migdale, bors, apa, pasta de tomate, patrunjel, marar, sare.
- 500 g legume (cartofi sau fasole)
- 2 cepe
- 4 morcovi potriviţi
- 100 g migdale
- 1 l borş fiert
- 3 l apă
- pastă de tomate
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar
- sare
Mod de preparare:
Legumele se curăţă. Ceapa se taie solzişori, cartofii şi morcovii se taie cubuleţe. Apa se pune la fiert cu sarea. După ce începe să fiarbă se adaugă ceapa şi morcovul.
După ce au dat împreună un clocot se adaugă legumele şi migdalele. După ce sunt fierte, se adaugă borşul fiert, iar după 10 minute bulionul.
Se lasă să mai dea un clocot, se ia de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!