Ciorba de dovlecei
PrinteazaCiorba de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei, morcov, rosii, otet, ulei, marar, patrunjel, cimbru, sare.
- 4 dovlecei tineri
- 2 cepe
- 1 ardei
- 1 morcov
- 3 roşii
- oţet (zeamă de lămâie)
- 1 lingură de ulei
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă si se taie cubuleţe. Ardeiul se curăţă şi se taie mărunt. Ceapa şi morcovul se curăţă, se dau pe răzătoarea mare şi se călesc în ulei încins. Apoi se adaugă 2 l de apă şi se pune ardeiul la fiert.
Când sunt aproape fierte, se adaugă dovleceii, uleiul, având grijă ca dovleceii să nu se zdrobească. La sfârşit se acreşte după gust, se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare.
Pofta buna!