Supa de rosii cu busuioc si patrunjel
PrinteazaSupa de rosii cu busuioc si patrunjel din: rosii, orez, ceapa, morcov, patrunjel, busuioc, zahar, sare, piper.
- 1 kg roşii
- 1 pahar de orez
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 legătură de pătrunjel
- busuioc
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se şterg şi se pun pe grătar până se înmoaie, apoi se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ceapa şi morcovul se curăţă, se toacă mărunt şi se pun la fiert împreună cu orezul, cu zahăr, sare şi piper în 2 l apă.
Se lasă la fiert 30 de minute, apoi se adaugă roşiile tăiate mărunt. La sfârşit se presară pătrunjelul şi busuiocul tocate mărunt.
Pofta buna!