Supa de rosii cu gris
PrinteazaSupa de rosii cu gris din: rosii, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, cartofi, fasole, ardei, apa, gris, patrunjel, sare, piper.
- 1 1/2 roşii
- 2 morcovi
- 1 telină
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 1 mână fasole verde
- 2 ardei graşi
- 2 1/2 l apă
- 1 ceşcuţă gris
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toate legumele curăţate, spălate, se taie în jumătăţi şi se fierb în apă. Roşiile se fierb separat. Când legumele au fiert, se scot din supă.
Roşiile fierte se trec prin sită şi bulionul obţinut se adaugă în supă. Se mai dă într-un clocot şi se adaugă grişul în ploaie amestecând bine. Apoi se lasă la fiert 15-20 de minute.
Se potriveşte de sare şi se adaugă pătrunjelul si piperul.
Pofta buna!