Placinta cu urzici si ciupercute din: margarina, faina, sare, apa, otet, ciuperci, urzici, ceapa, ulei, piper, usturoi, marar. Ingrediente: 200 g margarina 400 g făină sare 1 pahar apă caldă 2 linguri oţet 300 g ciuperci 500 g urzici 2 cepe 1 pahar ulei piper măcinat 3 căţei de usturoi 1 legătură mărar Mod […]
Reteta piure de urzici
PrinteazaPiure de urzici din: urzici, ceapa, ulei, sare, piper.
Urzicile sunt bogate în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale esențiale cum ar fi fierul, calciul și magneziul. De asemenea, conțin proteine și fibre, făcându-le o sursă nutritivă valoroasă.
Compusul activ din urzici, numit acid cafeic, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în corp.
Datorită conținutului de vitamina C și antioxidanților, urzicile pot susține sistemul imunitar și pot ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor.
Urzicile pot avea un efect diuretic ușor, contribuind la eliminarea toxinelor din organism și la menținerea sănătății tractului urinar.
- 2 kg urzici
- 1 ceapă
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Urzicile se spală foarte bine şi se fierb în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se toacă mărunt.
Ceapa se curăţă, se toacă mărunt, se căleşte şi se adaugă urzicile. Se potriveşte de sare si piper.
In acest piure se poate adăuga hrean ras sau 4-5 căţei de usturoi pisat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Budinca de urzici cu ceapa si cartofi
Budinca de urzici cu ceapa si cartofi din: urzici, ceapa, cartofi, gris, ulei, oua, lapte, ulei, smantana, unt, pesmet, sare, faina. Ingrediente: 8-10 grămăjoare de urzici 2 cepe mijlocii 2-3 cartofi 2-3 linguri cu griş 50 ml ulei 6 ouă 1/2 cană cu lapte 1/2 ulei 1 cană cu smântână unt pesmet sare 2 linguri […]
Quiche cu urzici
Quiche cu urzici din: foitaj, urzici, branza cheddar, ceapa verde, smantana, oua, sare, piper, boia. Ingrediente: aluat foitaj 2 căni cu urzici fierte şi scurse 1 cană cu brânză cheddar rasă 1/4 cană cu ceapă verde tocată 3/4 cană cu smântână 4 ouă sare piper boia Mod de preparare: Aşază aluatul In forma […]
Pofta buna!