Vinete umplute cu ceapa si usturoi

Printeaza

Vinete umplute cu ceapa si usturoi din: vinete, ceapa, usturoi, bulion, faina, ulei, verdeata, sare, piper.

 

Ingrediente:Vinete umplute cu ceapa si usturoi

  • 3 vinete
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de bulion
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de ulei
  • verdea­ţă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Vinetele se taie jumătăţi pe lungime, se pre­sară cu sare şi se lasă la scurs 30 de minute.

Se fierb 5 minute în apă clocotită, apoi se scurg.

Se scoate o parte din miez cu linguriţa. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul în­cins.

Se adaugă miezul scos din vinete şi se lasă la fiert 10 minute.

Se presară făina, se stinge cu t bulionul, se adaugă piperul şi usturoiul pisat. Se lasă acest sos la răcit şi apoi şe umplu vine­tele.

Vinetele astfel umplute se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet şi se introduc la cuptor 30 de minute, până se rumenesc

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Vinete umplute

Vinete umplute cu peste

Vinete umplute cu peste din: vinete, file de salau, ceapa verde, ardei capia, ulei, cascaval, sare, concentrat de legume, piper, lamaie. Ingrediente: 2 vinete 500 g file de şalău 1 legătură ceapă verde 3 ardei capia copţi 3-4 linguri ulei de măsline 3-4 felii caşcaval sare concentrat de legume piper roşu 1 lămâie   Mod de […]

Vinete umplute

Vinete umplute cu nuca

Vinete umplute cu nuca din: vinete, nuci, curcuma, coriandru, otet, sare. Ingrediente: 2 vinete mari ulei pentru prăjit sare 100 g nuci măcinate 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă curcuma 1/2 linguriţă seminţe de coriandru 30 ml oţet din vin roşu puţin praf de ardei iuţi 170 ml apă   Mod de preparare: Vinetele se taie felii […]

 

Vinete umplute servite cu iaurt

Vinete umplute servite cu iaurt

Vinete umplute servite cu iaurt din: ulei, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper, vinete, zahar, lamaie. Ingrediente: 150 ml ulei de măsline 2 cepe, tăiate mărunt 2-3 căţei de usturoi, zdrobiţi 3-4 roşii tari, decojite şi tăiate mărunt o mână plină cu pătrunjel tăiat mărunt sare şi piper, după gust 2 vinete 2 linguriţe cu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.