Frigarui mici Saltimbocca
PrinteazaFrigarui mici Saltimbocca
Ingrediente:
- 4 snitele de porc sau vitel (circa 150 g)
- 3 crengute de salvie
- 4 felii subtiri sunca sau kaiser
- 200 g rucola
- 1 lamaie
- sare
- piper
- 5 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Spalati carnea, uscati-o pe un servetel si asezati feliile una langa cealalta pe suprafata de lucru. Spalati salvia, rupeti-i frunzulitele.
Asezati-o impreuna cu sunca peste snitele. Acoperiti carnea fie cu folie alimentara, fie cu o punga subtire si apoi bateti-o. Taiati apoi fiecare felie in 4 fasii si infigeti-le invalurite in frigaruia de lemn.
Pregatiti rucola, spalati lamaia cu apa calda, stoarceti o jumatate, iar restul taiati-l bucati. Pregatiti un sos din sucul de lamaie, sarea, piperul si 3 linguri de ulei.
Ungeti frigaruile cu restul de ulei si frigeti-le pe gratar 6-8 minute, apoi condimentati-le cu sare si piper.
Amestecati rucola cu sosul marinat si ornati cu bucatile de lamaie si cu salvie
Frigarui mici Saltimbocca
Pofta buna!