Caipipesca Cocktail
PrinteazaCaipipesca Cocktail
Bază alcoolică – Cachaca
Pahar – old fashioned
Categorie – Fruit liqueur drinks
Decoraţiune – bucăţele de piersică, paie
Se serveste la orice oră
Ingrediente:
- 4-5 cl Cachaga
- un cl vodca de piersici
- o jumatate de lamaie verde
- doua lingurite de zahar de trestie
- cateva bucatele de pulpa de piersica proaspata sau in sirop
Băutură mai parfumată şi mai colorată decât Caipirinha, Caipipesca s-a afirmat deja în toate localurile europene.
Amestecurile care se fac în Brazilia prevăd folosirea unor fructe tropicale ca granadilla, maracuja, guanabana şi adăugarea unei cantităţi de lichior, de obicei peach brandy.
Caipipesca poate fi consumată cu măsură în după-amiezele calde, în cantităţi ceva mai mari seara şi noaptea.
Preparare:
Se aşază jumătatea de lămâie, tăiată în bucăţele mici, pe fundul paharului old fashioned. După ce se pune zahărul peste stratul de fructe, se strivesc bucăţelele cu un pisălog sau cu mânerul unei linguri speciale de bar astfel încât să se obţină zeamă şi să se topească zahărul.
Se adaugă, după aceea, bucăţelele de piersică şi se amestecă totul.
Se umple paharul cu gheaţă cristale pisată, se toarnă doza de Cachaca şi se amestecă din nou. Se completează cu vodca, aceasta rămânând la suprafaţă. Se decorează cu două paie, scurtate la jumătate.