Chiftelute de peste cu ceapa verde
PrinteazaChiftelute de peste cu ceapa verde din: peste, usturoi, lamaie, ceapa verde, faina, patrunjel, boia, ulei, sare.
Ingrediente:
- 1 kg de peşte
- 3 căţei de usturoi
- coajă rasă de lămâie
- zeamă de lămâie
- 3 fire de ceapă verde
- făină
- 1 legătură de pătrunjel
- boia de ardei iute
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Chiftelute de peste cu ceapa verde: Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine, se dezosează şi se taie bucăţi foarte mici.
Se amestecă cu ceapa verde tocată mărunt, boiaua de ardei, usturoiul pisat, coaja şi sucul de lămâie, miezul de pâine înmuiat şi stors şi se dă totul prin maşina de tocat. Se potriveşte de sare şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Pasta obţinută se introduce la frigider 30 de minute.Se modelează chifteluţe care se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi.
Se serveşte cu salată de castraveţi şi bucăţele de lămâie.
Pofta buna!