Răcitură de Curcan Aromatizată din: carne de curcan, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, piper sare, usturoi. Ingrediente 1 kg carne de curcan (piept și aripi) 1 ceapă mare 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 frunze de dafin 3-4 boabe de piper negru Sare după gust 1 capătână de usturoi Mod de preparare […]
Ciulama de ciuperci cu verdeata
PrinteazaCiulama de ciuperci cu verdeata din: ciuperci, ceapa, faina, margarina, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1/2 kg ciuperci (2 cutii de ciuperci)
- 1 ceapă
- 1 lingură de făină
- 100 g margarină
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciulama de ciuperci cu verdeata: Ciupercile, se spală, se taie felii mari şi se pun la fiert în 2 căni de apă împreună cu ceapa tăiată în patru.
Se fierb până se înmoaie ciupercile, apoi şe scoate ceapa.
Făina se amestecă cu apă rece şi se adaugă peste ciuperci. Se lasă la fiert până se leagă sosul.
Deasupra se pun bucăţele de margarină, verdeaţa tocată mărunt şi se potriveşte de sare şi piper.
Se serveşte fierbinte, cu mămăliguţă caldă.
Pofta buna!
Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă
Cornulețe Fragede cu Untură și Nucă din: faina, untura, zahar pudra, nuca macinata, ou, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem. Ingrediente: 500 g făină 250 g untură 150 g zahăr pudră 100 g nuci măcinate 1 ou Coaja rasă de la o lămâie 1 linguriță esență de vanilie Gem de caise sau orice […]
Azi fac si eu ciulama de ciuperci, sa vedem cum iese