Prajitura cu biscuiti si nuca
PrinteazaPrajitura cu biscuiti si nuca din: lapte, rahat, biscuiti, cacao, nuca, rom, dulceata de cirese amare.
Ingrediente:
- 1/2 l lapte
- 250 g rahat
- 300 g biscuiţi obişnuiţi
- 4 linguri cacao
- 100 g miez de nucă
- 1 esenţă de rom
- 2 linguri dulceaţă de cireşe amare
Mod de preparare:
Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat bucăţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi laptele şi pasezi rahatul înmuiat ca să obţii o pastă. Sfărâmi biscuiţii, torni laptele fierbinte, adaugi pe rând pasta de rahat, 2 linguri cacao, nucile tăiate mărunt, esenţa de rom, dulceaţa şi amesteci.
Pui compoziţia într-o tavă de chec unsă cu margarina şi tapetată cu o folie de aluminiu sau de plastic şi o dai la frigider până a doua zi. Răstorni prăjitura pe un platou, o pudrezi cu cacao şi o tai felii.
Pofta buna!