Ghiveci de legume cu quinoa din: ceapa rosie, ardei gras, morcovi, dovlecei, supa de legume, ulei de masline, quinoa, sare, piper, busuioc, oregano, cimbru, lamaie. Ingrediente: 2 cepe roșii 2 ardei grași (roșii sau galbeni) 2 morcovi 2 dovlecei 500 ml supă de legume 2 linguri de ulei de măsline 1 cană de quinoa […]
Reteta ghiveci de legume
PrinteazaReteta ghiveci de legume din: cartofi, dovlecel, morcovi, mazare, rosii, ardei, fasole, ceapa, vanata, telina, varza, marar, patrunjel, ulei, sare, piper.
Legumele sunt o excelentă sursă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.
Anumite tipuri de legume, precum fasolea și lintea, pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge datorită conținutului lor de fibre solubile.
Datorită conținutului scăzut de calorii și bogăției în fibre, legumele pot contribui la menținerea unei greutăți sănătoase și la gestionarea senzației de foame.
Legumele oferă o gamă variată de vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina K) și minerale (cum ar fi fier, calciu și potasiu), care sunt esențiale pentru funcționarea corectă a organismului.
- 3 cartofi
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 cutie de mazăre
- 4 roşii
- 2 ardei
- 1 cutie fasole verde
- 2 cepe
- 1 vânătă
- 1 ţelină
- 1 varză mică
- 1 legătură de mărar şi pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se curăţă de coajă, se taie fâşii, se sărează şi se lasă la scurs.
Ceapa se înăbuşă în ulei cu puţină apă, se adaugă vinetele şi celelalte legume tocate şi se lasă la fiert 10 minute.
Se adaugă roşiile, după ce au fost opărite şi curăţate de pieliţă, un pahar de apă, o parte din verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper şi se mai fierbe 30 de minute, fără să se mestece.
Se introduce la cuptor până scade. La sfârşit se adaugă restul de verdeaţă tocată.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ghiveci de legume pentru iarna
Ghiveci de legume pentru iarna din: gogosari, ardei, vinete, ceapa, ulei, bulion, foi de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg gogosari 1,5 ardei 1 kg vinete 1 kg ceapa 0,5 l ulei 1 litru bulion 3-4 foi de dafin piper sare Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si […]
Da este bun, dar fara dovlecel 🙂 ca nu mi place