Tarta cu sardine
PrinteazaTarta cu sardine din: faina, drojdie, ulei, apa, sare, sardine in ulei rosii, ulei, vin alb, sare, pesmet, cimbru.
- 300 g făină
- 25 g drojdie
- 45 ml ulei
- 150 ml apă
- sare
Ingrediente umplutură:
- 2 cutii sardine în ulei
- 3 roşii
- 2 linguri ulei
- 1 lingură vin alb
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi maiaua la crescut. Când a dospit o torni peste făină şi începi să frămânţi aluatul încorporând uleiul, apa caldă rămasă şi un praf de sare.
Il laşi să dospească 20 de minute, apoi îl întinzi într-o tavă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Ungi cu ulei aluatul, aşezi roşiile tăiate felii subţiri şi presari sare, piper şi cimbru.
Scurgi sardinele din ulei şi le aşezi în raze în tavă, presari cimbrul, torni uleiul rămas amestecat cu vinul, pui şi pesmetul şi coci tarta la foc potrivit 20 de minute.
Pofta buna!