Tocana de legume cu patrunjel
PrinteazaTocana de legume cu patrunjel din: cartofi, ceapa, ardei, varza, rosii, ulei, patrunjel, sare, piper.
- 8 cartofi
- 1 ceapă
- 1 ardei
- 1 varză mică
- 2 roşii
- ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă în apă clocotită, se scurg, se curăţă şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă, se toacă solzişori, ardeiul se taie felii şi se călesc în ulei încins.
Se adaugă cartofii şi se călesc la foc iute, până se rumenesc. Se adaugă un pahar de apă, varza tăiată mărunt, roşiile tăiate cubuleţe şi se lasă la fiert.
Se potriveşte de sare şi piper. La final se adaugă pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!