Orez cu rosii
PrinteazaOrez cu rosii din: orez, rosii, usturoi, ardei, ulei, patrunjel, masline, sare, piper.
- 500 g orez
- 6 roşii
- 2-3 căţei de usturoi
- 2 ardei
- ulei
- 1 legătură de pătrunjel
- 100 g măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile se decojesc, se taie mărunt. Intr-o tavă unsă cu ulei se pune un strat de roşii, apoi se presară cu sare, piper, pătrunjel tocat mărunt, usturoi şi ardei tăiaţi felii subţiri.
Orezul se spală în mai multe ape, se scurge şi se amestecă cu măslinele şi pătrunjelul. Se adaugă un strat de orez peste stratul de roşii şi se repetă operaţia de mai multe ori, terminându-se cu un strat de roşii presărat cu sare, piper, pătrunjel, usturoi.
Se introduce la cuptor 40 de minute, până fierbe orezul.
Pofta buna!