Dulceata de cirese sau de visine

Printeaza

Dulceata de cirese sau de visine din: fructe, zahar, lamaie, vanilie.

Ingrediente:Dulceata de cirese sau de visine

  • 1,3 kg fructe
  • 1 kg zahăr
  • 1 lămâie
  • vanilie

 

Mod de preparare:

Fructele proaspete se spală, se curăţă de codi­ţe. Sâmburii se scot cu o agrafă sau cu o croşetă.

Pe măsură ce se curăţă se pun într-o cratiţă, peste ele se presară zahărul, care se lasă să se to­pească 4-5 ore. Apoi cratiţa se pune pe foc mic, fără a se mai adăuga apă. în timpul fierberii se curăţă de spumă. Spre sfârşit se adaugă feliile de lămâie şi vanilia.

Ne dăm seama că dulceaţaeste gata când fructele plutesc în tot siropul şi au un aspect lucios sau, ridicând lingura din 1 sirop, când cad picături una după alta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.