Desert cu nuci si miere
PrinteazaDesert cu nuci si miere din: miere, faina, ulei, drojdie, marmelada, nuci, zahar, bicarbonat.
- 2 linguri de miere
- 200 g făină
- 4 linguri de ulei
- 20 g drojdie
- 3 linguri de marmeladă
- 3 linguri de nuci
- 1 lingură de zahăr
- bicarbonat
Mod de preparare:
Mierea se amestecă cu bicarbonatul, se pune într-o cratiţă şi se lasă la foc mic până se topeşte. Se toarnă peste făină şi se adaugă uleiul, drojdia înmuiată şi sarea.
Se frământă şi se lasă o jumătate de oră. Aluatul se împarte în două şi se întind două foi, care se ung cu marmeladă şi se presară cu nuci şi zahăr.
Fiecare foaie se rulează, nu prea strâns, şi se aşază în tavă. Se taie felii groase şi se dau la cuptor la foc potrivit.
Pofta buna!