Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos
PrinteazaPrajitura cu iaurt si fulgi de cocos
Ingrediente:
- 500 g iaurt
- 4 oua
- 200 g zahar
- 1 pachet de zahar vanilinat
- 125 g unt
- 500 g gris
- 1 pachet de praf de copt
- zeama unei lamai
- 125 g zahar
- 125 ml apa
- 2 linguri de nuca de cocos fulgi
Mod de preparare:
Incalzesti untul si il bati impreuna cu iaurtul, ouale, zaharul si zaharul vanilinat, pana cand formezi o spuma. Adaugi grisul amestecat cu praful de copt.
Pui un pergament pe fundul unei forme mici (25 x 25 cm) si ungi marginile cu ulei. Umpli forma cu aluatul, pe care il netezesti. Lasi la copt in cuptor timp de 45 de minute, la 175°C.
Pentru sirop, pui intr-o oala zahar, apa si zeama de lamaie, le lasi sa fiarba doua minute si le torni peste prajitura calda.
Inainte de a servi, tai in mici bucati patrate sau triunghiulare si presari cu nuca de cocos.
Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos
Pofta buna!