Ardei umpluti cu dovlecel si ciuperci
PrinteazaArdei umpluti cu dovlecel si ciuperci din: ardei, dovlecel, ciuperci, ghimbir, ulei de masline, patrunjel, sare, piper.
- 3 ardei graşi, tăiaţi în jumătăţi
- 1 dovlecel mic, curăţat
- 200 g de ciuperci
- 3-4 feliuţe de ghimbir proaspăt sau uscat
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Se taie dovlecelul în cubuleţe mici. Se pun într-o tigaie două linguri cu ulei de măsline. Se adaugă bucăţile de dovlecel şi se amestecă.
Se pune ceapa şi se căleşte până când se înmoaie şi se caramelizează uşor. Se pun apoi ciupercile şi ghimbirul. Se amestecă şi se mai sotează timp de 4-5 minute, apoi se închide focul.
Se încălzeşte cuptorul. Se condimentează amestecul pentru umplerea ardeilor cu sare şi piper măcinat. Se umple fiecare jumătate de ardei cu amestecul de ciuperci şi dovleac, apăsând bine.
Se pun ardeii umpluţi într-o tavă şi se toarnă deasupra o lingură de ulei de măsline. Se introduce tava în cuptor pentru 15-20 de minute. Se toacă mărunt pătrunjelul.
Când ardeii sunt uşor rumeniţi, se scoate vasul din cuptor şi se presară deasupra pătrunjel. Se servesc calzi.
Pofta buna!