Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

Printeaza

Cartofi copti cu rozmarin si usturoi din: cartofi, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi copti cu rozmarin si usturoi

  • 1,5 kg cartofi
  • 500 g roşii
  • 8 căţei de usturoi
  • 2 linguri de rozmarin
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie pe lung. Usturoiul se curăţă. Rozmarinul se spală şi se usucă într-un şervet. Roşiile se spală şi se taie în jumătate. Se pun într-o tavă cartofii, usturoiul şi rozmarinul.

Se sărează şi se amestecă totul cu uleiul de măsline. Se adugă o cană de apă şi se dă la cuptorul încălzit timp de o oră, acoperit cu folie de aluminiu. Dacă mai este nevoie se pune câte puţină apă.

Când sunt aproape gata, se îndepărtează folia ca să se rumenească şi se adaugă şi jumătăţile de roşii. Se servesc cartofii copţi asezonaţi cu piper si sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.