Ghiveci de legume cu busuioc

Printeaza

Ghiveci de legume cu busuioc din: ceapa, morcov, ardei, pastai, rosii, sos de legume, marar, pasta de tomate, ulei, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Ghiveci de legume cu busuioc

  • 1 ceapă
  • morcov
  • ardei galbeni
  • ardei kapia
  • cepe verzi
  • 150 g păstăi galbene congelate
  • 15 roşii cherry
  • 2 linguri sos de legume
  • 5 crenguţe mărar verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă rasă de busuioc uscat

 

Mod de preparare:

Curăţăm ceapa, o tocăm; morcovul îl decojim şi îl tăiem rondele. Ardeii îi spălăm, îi curăţăm de cotor, se­minţe şi îi tăiem bucăţi potrivite.

Ceapa verde o cură­ţăm, o tăiem rondele, păstăile le rupem bucăţi potrivite. Intr-o cratiţă încingem uleiul, punem ceapa, morcovul şi le înăbuşim 2-3 minute.

Se adaugă şi ardeii pentru 2-3 minute, apoi păstăile şi apă cât să le acopere. Punem şi ceapă verde, condimentăm cu sare, piper, acoperim cu un capac şi lăsăm să scadă la foc potrivit.

Când ghiveciul a scăzut pe jumatate, adăugăm roşiile cherry, sosul de legume şi busuiocul uscat. Amestecăm, lăsăm să fiarbă acoperind vasul cu un capac până legumele sunt bine pătrunse şi zeama bine scăzută.

Spre final, adăugăm pasta de tomate şi mai lăsăm 1 minut pe foc. Tragem cratiţa deoparte, presărăm mărarul verde, tocat mărunt, amestecăm şi mai lăsăm să stea acoperit totul 5 minute. Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    Foarte bun ghiveciul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.