Tocana manastireasca de legume
PrinteazaTocana manastireasca de legume din: vinete, ardei, cartofi, rosii, ceapa, ulei, sare, piper.
- 4 vinete
- 5-6 ardei graşi
- 5-6 cartofi
- 4-5 roşii
- 3-4 cepe
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se coc ardeii şi vinetele, după care se curăţă de coajă şi se pun la scurs câteva minute într-o sită de plastic pentru a nu oxida vânătă.
Intr-un vas de tuci, se călesc usturoiul şi roşiile curăţate de coajă, cartofii tăiaţi cubuleţe, ardeii copţi mărunţiţi, vinetele tocate, ceapa, sarea şi piperul. Se acoperă cu apă caldă cât să cuprindă toată compoziţia.
Vasul se lasă la foc mic să fiarbă în tihnă şi să aibă vreme să îşi lase aromele în sos. La final, se pune pătrunjel verde tocat mărunt, pentru a da prospeţime mâncării.
Pofta buna!