Sarmale cu ghebe
PrinteazaSarmale cu ghebe din: varza, ghebe, orez, morcovi, ceapa, bulion, soia, cimbru, sare, piper, ulei.
- 1 varză murată
- 500 g ghebe
- 200 g orez
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 150 ml bulion
- 200 g soia
- cimbru
- sare
- piper
- ulei pentru călit
Mod de preparare:
Se desprind frunzele de pe varză şi, dacă este prea sărată, se desărează printr-un jet de apă. Morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mică.
Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit cu morcovul. Ghebele se toacă mărunt şi se adaugă peste legume. Se amestecă 2-3 minute şi se trage de pe foc.
Orezul se dă într-un clocot. Se adaugă şi el împreună cu soia, dată şi ea într-un clocot. Se pun mirodeniile după gust şi se umple foaia de varză împingând capetele înăuntru pentru a nu ieşi compoziţia.
Aşezăm într-o oală de tuci sarmalele rând pe rând, după care se pune deasupra sucul de roşii şi acoperim cu apă. Lăsăm să fiarbă circa 1 oră la foc mic.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sarmale-cu-ghebe html
Foarte bune sarmalele cu ghebe