Tocană de legume cu orez pentru iarnă din: ulei, ceapa, ardei capia, morcovi, telina, radacina de patrunjel, bulion, orez, foi de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi […]
Tocana cu orez
PrinteazaTocana cu orez din: ardei, orez, ulei, patrunjel, marar, ceapa, rosii, sare.
- 15-20 ardei kapia sau ardei gras
- 1 ceaşcă de orez
- 200-250 ml ulei
- 2 legături de pătrunjel verde
- 1 legătură de mărar
- 500 g ceapă
- 1,5 kg roşii
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se taie. Se pune într-o cratiţă, cu apă şi se fierbe, înăbuşit, până se înmoaie.
Se spală ardeii, se curăţă de cotoare şi de seminţe şi se taie în fâşii groase de 1 cm, după care se adaugă în cratiţa cu ceapă.
Se acoperă cratiţa, cu un capac, şi se lasă să fiarbă în continuare înăbuşit. Intre timp, se curăţă roşiile de coajă şi se taie. Se spală orezul şi se adaugă în cratiţa cu ardei şi cu ceapă.
Se mai pune ulei, se amestecă şi se lasă să fiarbă înăbuşit până se fierbe orezul. Se adauga roşiile, se pune sare, după gust şi se amestecă.
Se bagă cratiţa în cuptor şi se lasă, să fiarbă, la foc potrivit. Când este foarte bine fiert, se adaugă verdeaţa, spălată şi curăţată, mărunt.
Se lasă în cuptor până scade din lichid şi se formează deasupra o crustă rumenă. Se poate servi fie caldă, fie rece.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana de post cu orez
Tocana de post cu orez din: ardei, gogosar, vanata, rosii, orez, cartof, ceapa, usturoi, ciuperci. Ingrediente: 1 ardei gras 1 gogoşar 1 vânătă 2 roşii, 1 mână de orez 1 cartof 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 ciuperci Mod de preparare: Se spală şi se curăţă toate legumele, se taie ardeiul şi vânătă […]
Pofta buna!