Varza cu masline
PrinteazaVarza cu masline din: varza, ulei, masline, ceapa, boia.
- 1 varză mare murată
- 100 g ulei
- 200 g măsline
- 1 ceapă de mărime mijlocie
- 1 linguriţă boia de ardei
Mod de preparare:
Se spală varza şi, dafă este prea acră, se lasă 30 minute în apă călduţă. Se scurge bine de apă şi se taie în fâşii foarte subţiri.
Separat, se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se pune ulei într-o cratiţă şi se lasă pe foc până se încinge. Se adaugă ceapa tăiată şi se lasă până se rumeneşte, după care se adaugă varza tăiată.
Se amestecă bine şi se lasă să se rumenească pe foc mic. Separat, într-un castron, se dizolvă boiaua de ardei cu apa si se toarnă peste varză.
Intre timp se spală măslinele, se oparesc, ţinându-se 10 minute în apă fiartă, se scurg de apă şi se pun în cratiţa cu varză. Se mai adaugă apă, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă până ce se înmoaie măslinele.
După ce s-au înmuiat, se ia capacul şi se lasă să fiarbă până scade din lichid. Se amestecă, din când în când, având grijă să nu se lipească.
Pofta buna!