Taitei turcesti de orez
PrinteazaIngrediente:
- 1 ardei verde si unul alb
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 400 ml supa de legume
- 2 linguri de ulei de masline
- 300 g taitei de orez
- 1 lingura de funze de oregano taiate fin
- 1 lingura de boia dulce de ardei
- 1 lingura de masline negre tocate marunt
- 1 cutie de rosii bucati (400 g)
- 2 linguri de suc de lamaie
- sare
- piper macinat
- 2 linguri patrunjel tocat
- flori de oregano dupa gust, pentru garnitura
Mod de preparare:
Speli ardeii, ii cureti, ii tai in doua, le scoti samburii si nervurile si ii tai in fasii fine. Cureti ceapa si o maruntesti.
Cureti si pisezi usturoiul. Intr-o oala mare, incingi uleiul de la foc mediu si prajesti in el ceapa si usturoiul.
Adaugi taiteii si fasiile de ardeii si, amestecand, lasi inca 5 minute in ulei, torni deasupra zieama, dai in clocot, apoi adaugi oregano si boiaua de ardei si lasi sa fiarba usor 10 minute, acoperit.
In cele din urma adaugi maslinele si rosiile. Dregi taiteii cu rosii, sare si piper si lasi sa se mai imbibe 10 minute, cu aragazul stins.
Servesti in farfurii, presarati cu patrunjel si garnisiti cu flori de oregano.
Taitei turcesti de orez
Pofta buna!