Trigoane cu nuci

Printeaza

Trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet, scortisoara.

Ingrediente:Trigoane cu nuci

  • foi de plăcintă
  • 1 lingură mare miere
  • 1/2 ceaşcă zahăr
  • 1 1/2 ceaşcă nucă măcinată
  • 1 1/2 ceaşcă pesmet
  • 1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare:

Se pun la fiert 1/2 ceaşcă apă, mierea şi zahărul pentru 5 minute. In acest sirop se pun nucile, scorţişoara şi pes­metul.

Se unge o foaie de plăcintă cu ulei, se aşază deasupra ei o alta şi se taie în 7 benzi lungi. Pe fiecare bandă de aluat se aşază o lingură de umplutură, se rulează în trigoane şi se coc.

Se pot servi aşa cum sunt sau se pot însiropa cu un sirop obţinut dintr-o ceaşcă zahăr, o ceaşcă apă, 4 lin­guri miere şi puţină scorţişoară, toate fierte timp de 5 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.