Trigoane cu nuci
PrinteazaTrigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet, scortisoara.
- foi de plăcintă
- 1 lingură mare miere
- 1/2 ceaşcă zahăr
- 1 1/2 ceaşcă nucă măcinată
- 1 1/2 ceaşcă pesmet
- 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Se pun la fiert 1/2 ceaşcă apă, mierea şi zahărul pentru 5 minute. In acest sirop se pun nucile, scorţişoara şi pesmetul.
Se unge o foaie de plăcintă cu ulei, se aşază deasupra ei o alta şi se taie în 7 benzi lungi. Pe fiecare bandă de aluat se aşază o lingură de umplutură, se rulează în trigoane şi se coc.
Se pot servi aşa cum sunt sau se pot însiropa cu un sirop obţinut dintr-o ceaşcă zahăr, o ceaşcă apă, 4 linguri miere şi puţină scorţişoară, toate fierte timp de 5 minute.
Pofta buna!