Prajitura tavalita

Printeaza

Prajitura tavalita din: zahar, miere, apa, amoniac, ulei, faina, margarina, cacao, esenta de rom, nuca de cocos sau nuca macinata.

 

Ingrediente:Prajitura tavalita

Blat:

  • 200 g zahăr
  • 5 linguri miere
  • 150 ml apă în care se dizolvă
  • 1 linguriţă amoniac
  • o 100 ml ulei
  • 500 g făină

Sirop-cremă:

  • 300 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 1 pachet margarină
  • 5 linguri cacao
  • esenţă de rom

Ornament:

  • nucă de cocos sau nucă măcinată

Mod de preparare:

Făina cernută se pune într-un bol peste care se adau­gă apă în care s-a dizolvat amoniacul, zahărul, mierea, uleiul, esenţa de rom.

Se amestecă bine până la omogenizare completă şi se pune aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făi­na, apoi se bagă la cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.

Pregătim siropul-cremă. Apa cu zahărul se pun pe foc şi se lasă să se lege puţin. Se adaugă cacao, se lasă să se

îngroaşe puţin. La sfârşit se adaugă margarina şi esenţa de rom. Se dă la o parte.

Tăiem blatul (după ce s-a răcit) şi dăm fiecare bucăţică prin sirop. Aveţi grijă ca siropul să fie cald, altfel se alege margarina.

După ce le-am trecut prin sirop, le„tăvălim”prin nucă de cocos sau nucă măcinată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.