Tarte cu crema de lamaie si zmeura
PrinteazaTarte cu crema de lamaie si zmeura din: aluat, zmeura, lamaie, unt, oua, sare.
- 375 g de aluat dulce pentru tartă
- 150g de zmeură, pentru decor
Pentru crema de lamaie:
- coaja rasă de la 3 lămâi
- 125 g de unt, moale
- 4 ouă
- sucul de la 4 lămâi zahăr (o dată şi jumătate volumul sucului de lămâie)
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C. Se întinde aluatul în opt forme mici de tartă (sau o formă mare).
Se dau la cuptor 10-15 minute, până când aluatul e crocant (e de preferat să se folosească greutăţi de copt sau boabe de fasole, ca să nu se umfle prea tare). Se scort tartele din forme şi se lasă la răcit.
Intre timp, se pun toate ingredientele pentru cremă într-un bol, deasupra unei cratiţe în care fierbe apa. Se amestecă din când în când, până se leagă. Apoi se strecoară crema printr-o sită fină şi se lasă la răcit.
Se umplu tartele cu cremă de lămâie şi se decorează cu zmeură (restul de cremă se ţine la frigider).
Pofta buna!