Reteta tocana de vita
PrinteazaReteta tocana de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, morcov, pasta de rosii, boia, ardei, cartofi, seminte, sare, piper.
- 600 g cuburi carne de vită
- 2 linguri ulei
- 2 cepe medii
- 2 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 1 lingură pastă de roşii
- 1 linguriţă boia dulce sau iute
- 1 ardei gras verde
- 3 cartofi
- 1 foaie de dafin
- 1/2 linguriţă seminţe de chimen
- sare
- piper negru
- câteva frunze de ţelină pentru decor
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte ceapa până devine aurie, se adaugă boiaua şi se amestecă repede, pentru a evita arderea.
Se adaugă carnea şi se prăjeşte pe toate părţile, până devine maronie. Se lasă în continuare aşa cu sucul pe care îl lasă carnea, se adaugă usturoiul tăiat feliuţe, chimenul, sare, piper, foaia de dafin.
Se acoperă complet cu apă şi se lasă la fiert circa o oră, în funcţie de carne.
Când carnea este fiartă pe jumătate, se adaugă morcovul tăiat rondele, cartofii şi apă.
După ce toate acestea au dat în clocot, se potriveşte din nou gustul de sare şi se lasă să fiarbă.
După ce legumele şi carnea sunt fierte, se pune pasta de roşii diluată cu puţină apă şi ardeiul tăiat julien. S
e mai lasă să fiarbă şi ardeiul şi se ia de pe foc.
Reteta tocana de vita
Pofta buna!