Salata de paste orzo cu castraveti, marar si somon
PrinteazaSalata de paste orzo cu castraveti, marar si somon din: fileuri de somon, ceapa verde, marar, lamaie, paste orzo, ulei de masline, maioneza, castravete.
- 2 fileuri de somon fără piele
- 5 cepe verzi, 3 întregi, 2 feliate mărunt
- 1 legătură mică de mărar, jumătate tocată
- 1 lămâie, jumătate stoarsă, jumătate feliată
- 125g de paste orzo
- ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă cu vârf de maioneză
- 1/2 castravete, curăţat şi tăiat felii
Mod de preparare:
Se toarnă suficientă apă într-o tigaie cât să acopere fileurile de somon. Se adaugă cepe verzi, mărarul netocat, feliile de lămâie, sare şi piper şi se aduce la fierbere.
Se aşază fileurile de somon în acest lichid, se dă focul la mic şi se fierbe 6-8 minute sau până când peştele este pătruns. Se ia de pe foc şi se pune deoparte.
Intre timp, se fierb pastele orzo conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se clătesc în apă rece şi se scurg foarte bine.
Se amestecă două linguriţe de suc de lămâie cu o lingură de ulei de măsline, maioneza, sare şi piper.
Se pun într-un bol pastele fierte, castravetele, cepele verzi feliate, mărarul tocat şi dressingul. Se amestecă şi se serveşte cu peştele fiert.
Pofta buna!