Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt

Printeaza

Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt din: iaurt, coriandru, faina, chimion, morcov, ceapa, branza feta, ulei vegetal, lipii, salata.

Ingrediente:Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt

  • 4 linguri de iaurt cu 0% grăsime
  • 2 linguri de coriandru tocat
  • 4 linguri de făină cu agent de creştere
  • 1 linguriţă de chimion măcinat
  • 1 ou mediu
  • 125g de morcov dat prin răzătoarea mare
  • 1 ceapă mică feliată fin
  • 50g de brânză feta fărâmiţată
  • ulei vegetal
  • lipii încălzite
  • 1 mână frunze de salată, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se amestecă iaurtul şi coriandrul. Se adaugă sare şi piper şi se pune deoparte.

Se amestecă făina, chimionul, oul şi două linguri de apă într-un bol până se obţine o cocă fină şi groasă. Se adaugă prin amestecare morcovii, ceapa, brânza, un praf de sare de mare şi piper proaspăt măcinat.

Se încing una-două linguri de ulei într-o tigaie de teflon. Se pun cu lingura bucăţi din amestec, se turtesc puţin cu dosul lingurii şi se prăjesc 2- 3 minute pe fiecare parte, până se pătrund şi capătă o culoare auriu-maronie.

Frigănelele se servesc fierbinţi cu iaurtul, lipiile şi salata.

 

Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt

Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.