Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt
PrinteazaFriganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt din: iaurt, coriandru, faina, chimion, morcov, ceapa, branza feta, ulei vegetal, lipii, salata.
- 4 linguri de iaurt cu 0% grăsime
- 2 linguri de coriandru tocat
- 4 linguri de făină cu agent de creştere
- 1 linguriţă de chimion măcinat
- 1 ou mediu
- 125g de morcov dat prin răzătoarea mare
- 1 ceapă mică feliată fin
- 50g de brânză feta fărâmiţată
- ulei vegetal
- lipii încălzite
- 1 mână frunze de salată, pentru servit
Mod de preparare:
Se amestecă iaurtul şi coriandrul. Se adaugă sare şi piper şi se pune deoparte.
Se amestecă făina, chimionul, oul şi două linguri de apă într-un bol până se obţine o cocă fină şi groasă. Se adaugă prin amestecare morcovii, ceapa, brânza, un praf de sare de mare şi piper proaspăt măcinat.
Se încing una-două linguri de ulei într-o tigaie de teflon. Se pun cu lingura bucăţi din amestec, se turtesc puţin cu dosul lingurii şi se prăjesc 2- 3 minute pe fiecare parte, până se pătrund şi capătă o culoare auriu-maronie.
Frigănelele se servesc fierbinţi cu iaurtul, lipiile şi salata.
Friganele din morcov, chimion si branza feta cu iaurt
Pofta buna!