Salata de fasole verde, rosii si anghinare
PrinteazaSalata de fasole verde, rosii si anghinare din: fasole verde, rosii, anghinare, ceapa, masline, mustar de Dijon, otet, ulei de masline, sare, piper, busuioc.
Se opăresc 200g de fasole verde fină; se scurg, apoi se usucă pe un prosop; se pun într-un castron mare, împreună 10 roşii mici tăiate pe jumătate, 400g inimi de anghinare de la conservă, scurse şi tăiate în 4 şi 1/2 ceapă roşie tocată.
Se pun într-un borcan mic cu filet 10 măsline negre fără sâmburi, tocate, 1 linguriţă muştar de Dijon, 1 lingură oţet de vin roşu, 3 linguri ulei de măsline extravirgin, sare şi piper.
Se agită bine, se toarnă peste salată şi se presară 1 mână mare de busuioc tocat.
Pofta buna!