Salata antipasti
PrinteazaSalata antipasti din: salata, anghinare, ardei copti, celery, usturoi, mustar de Dijon, ceapa, otet, sare, zahar, piper, paine.
Se goleşte într-un bol 1 pungă de amestec frunze de salată împreună cu 100g inimi de anghinare de la borcan, 50g ardei copţi de la borcan, 1/2 inimă de celery şi 1 ceapă mică roşie tăiată felii.
Se amestecă 2 linguri de oţet din vin roşu, 3 linguri ulei de măsline extravirgin, 1/2 căţel de usturoi pisat, 1/4 linguriţă muştar de Dijon şi 1/4 linguriţă zahăr fin într-un borcan cu filet, se adaugă sare şi piper şi se agită bine.
Se toarnă peste salată chiar înainte de servire şi se amestecă totul bine. Se serveşte cu pâine cu coaja crocantă.
Pofta buna!