Cuscuș cu sparanghel: din: cuscus, sparanghel, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, apa. Această rețetă de cuscuș cu sparanghel este ușor de preparat, sănătoasă și plină de arome proaspete. Cuscușul oferă carbohidrați sățioși, iar sparanghelul adaugă o notă crocantă și o mulțime de nutrienți benefici pentru organism. Ingrediente: 200 g cuscuș […]
Ardei cu cuscus
PrinteazaArdei cu cuscus din: ardei, cuscus, ceapa, apa, carne de vita, miere, lamaie, patrunjel, sare, ulei de masline.
- 4 ardei graşi
- 150 g cuşcuş
- 1 ceapă
- 150 ml apă
- 200 g carne de vită din supă
- 1 lingurită cu miere
- 1 lămăie
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Spală ardeii, şterge-i cu un şervet, taie-i pe jumătate, pe lungime, şi indepărtează cu grijă cotorul şi seminţele.
Separat, pune cuşcuşul intr-un castron.
Toarnă deasupra apa fierbinte şi amestecată cu mierea şi zeama de lămâie.
Acoperă şi lasă până absoarbe toată zeama (aproximativ cinci minute).
Adaugă ceapa tăiată mărunt, carnea de vită ruptă fâşii şi pătrunjelul tocat fin.
Umple jumătăţile de ardei cu amestecul de cuşcuş.
Aşază-le intr-o formă termorezistentă şi stropeşte cu ulei de măsline.
Lasă la cuptor, la foc moderat, cel mult 20 de minute.
Ardei cu cuscus
Pofta buna!
poate iti place si:
Cuscuș cu sparanghel
Friptura de miel si cuscus picant
Friptura de miel si cuscus picant din: friptura de miel, couscous, stafide, coaja de lamaie, pasta harissa, ulei de masline, coriandru, iaurt. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată […]
Pofta buna!