Reteta zilei: Supa clara de pui

Printeaza

Supa clara de pui din: pui, ceapa, morcovi, telina, usturoi, dafin, piper, otet de mere, apa, sare.

 

 

Ingrediente Supa clara de pui: 

  • 1 pui la rotisr, carnea scoasa de pe oase si marutita
  • 1 ceapa
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 tulpini de țelină
  • 2 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • piper
  • 1 linguriță de oțet de mere
  • 8 cesti apa
  • ½ linguriță de sare

 

 

Mod de preparare:

Intr-o oala adaugati carnea de pui si sotati timp de 2-3 minute.

Supa_clara_de_pui
Se taie ceapa si se adauga in oala.

Curatati, taiati si incorporati telina si morcovii.

Curatati usturoiul si adaugati in oala cu frunze de dafin, piper și un strop de otet de mere.

Supa_clara_de_pui_02
Se toarnă apă rece si acoperiti cu un capac.

Fierbeti 30 de minute.

Supa_clara_de_pui_03
Se strecoara supa printr-o sita cu ochiuri foarte fine si asezonati cu sare.

Supa_clara_de_pui_04

Serviti calda sau dati la rece pana la servire.

Supa_clara_de_pui_05

Supa clara de pui

Supa_clara_de_pui_05

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

Supa clara cu galuste

Supa clara cu galuste din: oase de vita, rasol de vita, zarzavat de supa, ceapa, ienibahar, foi de dafin, patrunjel, carne tocata de vita, albusuri, sare, unt, nucsoara, faina, patrunjel. Ingrediente: 300 g oase de vita 300 g rasol de vita 500 g zarzavat de supa 100 g ceapa 10 boabe ienbahar 2 foi de […]

Supă de peste cu legume

Supă de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin, ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper, telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de dafin 1 ceapă sare piper […]

Supa cu ou

O reteta de supa cu ou din: supa de vita, ceapa verde, unt, oua, frunze de capsuna, urzici si condimente. Când supa dă prima oară în clocot, adaugă o lingură sau două de condimente, pentru a obţine un gust mai bogat. Ingrediente: un litru supa clara de vita o ceapa verde o lingura unt 4 […]

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Asa simpla … fara nimic in ea, nici o legume … nimic

  2. #Ionela : Probabil carnea fiartă o poți păstra ca aperitiv. Însă asta e rețetă doar pentru supă

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.